Imitace parfémů do kterých se chcete zakousnout

Vůně vyvolávají nejrůznější asociace. Jarní květinová vůně vám může připomenout vzpomínku z dětství a skotačení na mámině záhonku, stejně tak jako ovocná vůně může vyvolat neodolatelnou chuť na ovoce. Lze těchto vůní nějak využít? Ano, třeba při dietě.

Určitě to znáte sami, cítíte nějakou povědomou vůni a okamžitě si ji s něčím spojujete, se zážitkem a mnohdy také s nějakým jídlem. Což může v některých případech znamenat problém.

Obrátila se na nás jedna z našich zákaznic s tím, že by chtěla změnit typ parfému, který doposud nosila. Začala totiž se změnou životního stylu a navštívila dietoložku, která jí připravila nový jídelníček – což samozřejmě znamenalo omezení cukru. Zákaznice však měla v oblibě převážně vanilkové sladké vůně a brzy zjistila, že u ní vyvolávají chuť na sladké, také se rozhodla zkusit vůni změnit.

Místo cukrovinky ovoce

Společně jsme nakonec vybrali sice nasládlou vůní, ale s vůní po květinách, podtrhnutou krásným jemným pižmem - pro inspiraci, touto vůní je Palermo. Návštěva této slečny nás přivedla k tomu, abychom se více zaměřili na to, jak zákazníci reagují na vůni, když jim připomíná nějaké jídlo.

A opravdu toto vnímá dost žen, které často, v porovnání s muži, bývají na sladké.
Takže když zkouší teplé vůně s vanilkou, mandlí nebo třeba s kakaem, tak je často komentují tak, že voní, jako cukrárna a že by ji hned snědly. To samé platí u sladkých ovocných vůní, které vyvolávají chutě na maliny, jahody nebo třeba i meloun. Což sice u diety nemusí být úplně přípustné, ale lepší než cukrovinky.

Takže pokud měníte svůj životní styl, tak zkuste změnit i svoji vůni, která vás nebude svádět k sladkému jídlu. :-)

Další články

Vysoká kvalita parfémů

Doprava zdarma při nákup nad 1000 Kč

Vysoké procento vonných olejů