Parfémy s pomerančem

Pomerančovník hořký je trnitý a stálezelený strom, který přináší do parfumerie velké spektrum vůní, celý strom se totž zpracovává.

Květ stromu vytváří známy květ pomerančovníku a neroli olej, z listů a pupenů se vyrábí petitgrain a samotná slupka z pomeranče přináší hořký pomerančový olej.

Olej z pomerančových květů se extrahuje těkavými rozpouštědly, v parfémech tvoří hořkou a lehce hřejivou vůni, lehce připomínající jasmín.
Neroli se destiluje párou (některé internetové stránky uvádějí i destilaci za studena) a v parfémech má tzv. zelenější a kořenitější vůní.

Neroli a olej z pomerančových květů jsou jedny ze stěžejních ingrediencích v parfumerii, velice často se používají v kompozicích s květinovými akordy.

Krásnou kombinaci tvoří hořký pomeranč také s krémovou, hřejivou vanilkou a to například v imitaci parfému Codera.

Pokud milujete vyloženě hořké vůně, tak zaručeně jedna z variant by pro Vás mohla být imitace parfému Rota, vůně která se už nedá jinde sehnat.

Petitgrain se nejčastěji používá v pánských parfémech a můžete si jej vyzkoušet například v imitaci parfému Arlunu, kde je petitgrain výrazný hned po aplikaci.

A jak napovídá samotný název unisex imitace parfému Nero, tak tuto vůni neroli naprosto ovládá.

Další články

Vysoká kvalita parfémů

Doprava zdarma při nákup nad 1000 Kč

Vysoké procento vonných olejů