Parfémy a erotika

Velice často nás zákazníci a zákaznice žádají, abychom jim dali tip na imitaci parfému, který by zaujal opačné pohlaví.
V knize Trochu jiný parfém jsme možná našli odpověď a radu pro tento požadavek.

Ve všech dobách přirovnávali básníci dámy svého srdce ke květinám, ať už k poupatům nebo květům v plné kráse. Vždyť nádherně vonící křehké květy patří k nejkrásnějším dílům přírody.
Člověk odjakživa touží přivlastnit si tuto krásu a uchovat jí alespoň ve formě parfému. Květinové vůně patří mezi ty nejoblíbenější, nesou v sobě romantiku a nevinnost.
Jestliže se k nim ale přidají ovocné, šťavnaté noty, stane se z jemného náznaku rázem smyslný přislib.
Tady bychom zmínili, jako jednu z možností, dámskou imitaci parfému Idi, kombinace růže a jasmínu se šťavnatou hruškou a s podkladem krémové vanilky. Či dámský parfém Itri, růže s krásnou malinou a lehkou vanilkou.

Zdraví a dráždivou svěžest vyzařují bylinné a citrusové parfémy. Kdo u druhého pohlaví oceňuje přirozenost a přímočarost, bude se cítit přitahován právě těmito akordy. Tady by mohla zafungovat dámksá imitace parfému Frau, kombinace citrusů s lehce ostrým dřevem. A nebo také unisex parfém Omaha, lehce hořký pomeranč, ostrý zázvor a jemné vodní tóny s čajem.

Dřevité vůně evokují les a symbolizují sílu a potenci maskulinního lovce. V kombinaci s kořenitými ingrediencemi (muškát, pepř) působí dřevité noty pikantně a mužně a také poněkud tajemně. Zde by mohla vyniknout pánská imitace parfému Tarbes, pepř s grapefruitem s kombinace s travinou vetiverem a cedrovým dřevem.

Orientální parfémy představují čistou erotiku. Jejich vůně v nás evokuje žhavé letní noci, exotická jídla a smyslné požitky všech druhů. Tento typ vůní rozehrává nejsilněji noty, které se podobají našemu tělesnému pachu. V lidském potu se například nacházejí vonné látky, které připomínají aroma santalového dřeva. Případech mořských plodů, mořských řas, ambry, pižma a cibetu je zase patrný v naších nejintimnějších partiích.

Ale pozor, žádný parfém na světě však nefunguje jako jednoznačná vábnička s rychlým efektem. :-)

Další články

Vysoká kvalita parfémů

Doprava zdarma při nákup nad 1000 Kč

Vysoké procento vonných olejů